Наслов

Сончарка на грил тава

Оваа превкусна печурка освен во маринада, експресно може да се приготви и на грил тавче. Сончарките се со регистрација ПП, уловени за време на Крали Марко 2016...

 
  • Сончарки
  • Маслиново масло
  • Магдонос
  • Сол и бибер
  • Чешне лук
 

1. Од печурката се фрла стеблото бидејќи е многу цврсто.

2. Нежно се мие под млаз вода, а на оган со малку масло се загрева грил тавата.

3. Печурката се пржи по 2 минути од двете страни.

4. Се премачкува со смеса од магдонос, лукче и маслиново масло.

 

25 Октомври 2016

За авторот