Наслов

Сејвнете 300 калории

Смкнувањето на килограмите од задникот е само половина битка. Кога ќе успеете да ја задржите тежината, е тогаш ја имате добиено цела битка. Понекогаш и 300 калории се важни за расипување на цела диета, па видете неколку начини како можете да направите сејв на толку калории во фрижидерот.

Парче тортичка со јагоди (една шестина од мала торта). Не е културно да се одбие, али ако веќе сакате да затегнете меше размислете.

 

Два џин тоници и 8 слајсови чипс. Алкохолот ја осудува секоја диета на пропаст. За чипсот нема да правиме муабет.

 

Еден среден кроасан и две лажички џем. Вкусно изгледа! 300 калории

 

40 грама кашкавалче со три крекери. Може не изгледа многу ама калоричо е! Две парчиња кашкавал големи колку кибрит и три најобични крекери чинат 300 калории.

 

Две парчиња лепче со две лажички путер од кикиритки. Може ќе ве спаси од гладот, но ќе ви закачи 300 калории плус на дневното мени.

 

Чашка чоколадно млеко со два бисквита. Доколку мислевте дека едно мало чоколадно млеко и два бисквита се ок, размислете подобро. Доколку успеете да не ги изедете, ќе заштедите 300 калории.

09 Март 2013

За авторот