Наслов

Што јадат сумо борачите - чорба?

Во воведниот краток разговор со Бијамба, сумо борач од Монголија кој моментално живее во САД, тој открива дека сумо борачите на дневно ниво јадат прилично доста здрави калории (околу 10000 калории - нешто што можеше да се претпостави према нивната конституција), но најинтересниот дел доаѓа кога тој открива дека најчесто јадење на менито му е еден вид чорба. 

Покрај редовните тренинзи и големата доза на сон и одмарање која е секојдневие на Бијамба, тој често купува и ја готви најголемиот дел од неговата храна. Некаде на средина на видеото тој го објаснува рецептот за Чако-Набе - традиционална јапонска чорба со многу зеленчуци, месо и тофу која е дел од редовната исхрана на сумо борачите. 

06 Октомври 2016

За авторот