Наслов

За што мумљаше градоначалникот?

Пред некој месец градоначалникот на Њујорк, Блумберг имаше предложено регулативи кои требаше да ја забраната продажбата на одредени (количински големи) газирани сокови во фаст фуд рестораните. Регулативите паднаа што паднаа на суд, а еве едно објаснување дека и да се донесеше законот, ништо немаше да се промени.

13 Мај 2013

За авторот