Наслов

Здравко Дејановиќ е во базниот камп под Кангченјунга 8586 мнв

Нашиот високогорски искачувач Здравко Дејановиќ моментално се наоѓа во базниот камп на 5143м под третиот највисок врв на светот - Кангченјунга 8586 мнв. 

Фотографија од неговиот Фејсбук профил

По искачените Еверест, К2 и Анапурна, Здравко цели кон неговиот четврт врв повисок од 8000 метри.

Нашиот тим ќе се обиде благовремено да известува за напредокот на Дејановиќ.

Му посакуваме добро време и успешно искачување!

By DC Assam - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46129924

19 Април 2018

За авторот