Наслов

Вело тура на 72 години од Крушево до Скопје

Во редакцијата ни стигна мејл со неколку слики и текст што ќе ве мотивира.  Ѓорѓи Кузмановски на свои 72 години во пресрет на празникот 8 Септември заедно со Дејан Момировски - Денда за шест саати ја поминаа со велосипеди релацијата од Крушево до Скопје (163 км). Ова е трета година како се прави овој подвиг со цел да се подигне свеста за спортување во третото доба.

03 Септември 2014

За авторот