Наслов

Што е едно кајче за грбав кит?

Дечко и девојка качени на тандем кајак во водите на Калифорнија си уживаат во непосредното дружење со група грбави китови кога одеднаш на едно од 30 тонскиве чуда на природата му текнува да скокне баш врз нивното мало кајче.

Одма да ви кажеме дека Мастил и Кинлох, двојката која се најде под грбавиот кит е целосно жива и здрава, сигурно малку повеќе потресена од самиов настан. Тие биле дел од сертифицирана тура за гледање на китови и најважно од се, носеле воздушни елечиња кои веднаш ги извлекле на површината.

16 Септември 2015

За авторот