Наслов

Руен како место за соседско добредојде

Традиционалната меѓународна средба "РУЕН" - ОСОГОВО се одржа на 05-07-2015 година (Недела) на планината Осогово во организација на Еколошкото друштво "ЗДРАВЕЦ" од Македонска Каменица, Планинарско-спортскиот клуб „Руен" од Крива Паланка и туристичко Друштво -"ОСОГОВО" од Ќустендил. Присутни беа повеќе од 400 планинари кои ја испешачија патеката од 22 километри.

05 Јули 2015

За авторот