Наслов

Пешкир што треба да го имате

Drylite-пешкирот на SEA TO SUMMIT составен дел од опремата на секој турист, спортист и авантурист.

Не само што неговата микрофибер ткаенина е мека и лесно впивлива, туку исто така тој е компактен и брзо се суши, а може да се пере во машина. Сите пешкири имаат јамки за закачување со што се овозможува лесно и брзо сушење. Пешкирот DryLite е совршен за кампување, планинарење, рафтинг, патување...

"Silpure" третманот и антибактерискиот третман на Drylite-пешкирот го прави единствен и подобра опција од пешкирите од природни влакна памук. Со "Silpure" третманот на микрофиберот му е даден постојан слој од сребрени јони со кои се забранува растот на бактерии и друг микробиолошки живот. Овој третман го пешкирот го одржува свеж и го продолжува животниот век. Резултатот е пешкир кој не мириса и не пренесува несакани бактерии.

Со користење на микрофибер наместо памук, Drylite пешкирот може да апсорбира течности многу пати повеќе од сопствената тежина а воедно да се исуши многу побрзо од останатите пешкири.

11 Март 2015

За авторот