Препорачуваме

Наслов

Над 100 години спорт во Скопје

Историја за спортот во Скопје собрана во корици, животен труд и посветеност на еден од најпознатите спортски работник во Скопје и Македонија, Ѓорги Кузмановски.

Четиво посветено на спортистите од Скопје, на сите стручни работници, клубови и институции кои го граделе низ времето спортското општество во главниот град. Во изданието се обработуваат и настани од почетокот на 20-от век и периодот помеѓу двете светски војни, се до 2010 година.  Убав Спомен на многу успеси и достигнувања на нашиот спорт. 

26 Декември 2014

За авторот