Наслов

Кои се вашите шанси да бидете претставник на Олимпијада?

Вака додека спокојно од каучот си го гледате отварањето на Игрите во Сочи во моментов, ако случајно се прашувате дали воопшто има шанси и ако има, кои се тие, за да бидете еден од онаа група која стои позади бајрактарот со знамето на државата. Полу-добра вест: ако доаѓате од мала држава (ама богата), имате повеќе шанси. Лоша вест: ако немате почнато со елитни тренинзи на 10 години, не ни помислувајте.

07 Февруари 2014

За авторот