Наслов

Како се поставува рекорд на Апалачиан Треил

Минатата година некаде на есен, ултрамаратонецот Карл Мелцер - познат како Speedgoat (брзата коза) во 45 дена 22 часа и 28 минути успеа да ја мине најпознатата американска планинска трансверзала Апалачиан Треил која се протега околу 3500 километри. И сигурно ќе се запрашате како ли целата оваа организација и подвиг изгледаат од прва рака...

26 Април 2017

За авторот