Наслов

Како да возите велосипед околу светот во три лесни чекори

Значи вака, паметни нема да се правиме многу многу, ама реално вака си е...

1. Најдете точак - не мора да е кузнај каков, единствено да е исправен и да ви е точен, комотен.

2. Дајте отказ или направете да ве избркаат - За патување околу свет со точак ќе ви требаат неколку години, па ќе морате да дадете отказ од работа, или евентуално да се направите себеси толку неподнослив што ќе ве избркаат самите ( скокнете го овој чекор ако сте невработен/студент/пензионер).

3. Отидете си - не можете да возите велосипед околу светот ако не тргнете. Опремете тоа бисаѓите, ставете шаторот и вреќата, кажете му на комшијата да се погрижи за мачката и завртете ги тоа педалите. 

Откако ќе ги завршите овие три работи, другото ќе си дојде само од себе. 

4. Уживајте. 

виа и бонус

24 Март 2016

За авторот