Наслов

Хинду пигментација на снег

Слично како фестивалот Холи каде мал милион кесички со природни пигменти се користат како мирољубиво оружје за гаѓање. Овде е многу поспокојно, сепак се работи за Швајцарија, а пигментот се користи за да се долови нешто сосема друго. 

Дечкиве снимале цели 15 дена за ова двеминутно видео, а идејата е спроведена за прв пат.
 


13 Март 2013

За авторот