Наслов

Финалистите од ЕХО конкурсот за аматерското видео 2015

Конечно објава на финалистите од конкурсот за аматерското видео 2015. И оваа година како и ланската, ЕХО објави конкурс за аматерско видео, се со цел за да мотивира и инспирира снимање на авантурите и она што го искусуваме на планина.

Годинава стигнаа 20тина апликации, а ова се најдобрите 13 кои се влегуваат во финалето за најдобро видео. Жирото на фестивалот ќе одлучи и соопшти на официјалното затварањето на фестивалот кој ќе биде победникот. А Проспорт Скопје и оваа година подржува и мотивира, и победничкото видео го наградува со најдобрата камера на пазарот, најновиот модел на GoPro HERO 4 session.

Избраните финалисти се:

Александар Стојановски - Истражување на пештерата Ѓоновица

Бојан Наунчевски- Donwhill на снег на Водно

Димитар Лисичков - Искачување на Солунска глава преку планинарски дом Чеплес со МТБ

Драган Богоевски - Exploring the Best Coast

Зоран Димовски Зш Точак - Mytikas2015

Игор Јовановски - Лаваредо

Игор Караџоски - Прилеп е надвор

Јован Тодоровски - Пропаста Рблок

Јовица Вукобрат - Мавровска рекреација

Коста Лазаревски - Salakovi Lakes

Филип Кордановски - Kajgana MTB Crew @Popova Sapka 2015

Филип Перевски - Preku sliva

Miki Sazdovski- TRIP TROUGH DEEP

02 Ноември 2015

За авторот