Наслов

Да те фати страв од бројките на „Страва“

Претоходната 2013 година на Страва, мобилната апликацијата која ги следи и снима деталите од вашите физички активности на отворено (изминати километри на велосипед или изодени дистанци), биле снимени над 50 милиони активности од корисниците. Машала активна година. 

Сумираните дистанци од овие милиони активности на крајот резултирале со некоја чудна бројка со повеќе цифри која на инфографикот е изразена во милји, која е доволна да отидеш од Земјата до Сатурн.

10 Јануари 2014

За авторот