Американскиот ултрамаратонец Пит Костелник успеа да стане првиот човек кој ја изминал дистанцата од Кенаи, Алјаска до Ки Вест, Флорида, односно скоро цела дијагоанала на Северна Америка на...

Над 1.700 луѓе излегоа со своите велосипеди во склоп на караванот „Скопје на точак”, настан кој се одржа на 11.11.2018 во организација од страна на Сојуз на спортови на Скопје а под покровителство...

„Погледни длабоко во природата и се ќе ти стане појасно” - Алберт Ајнштајн. 

Одличните временски услови и големата популарност на настанот допринесоа до нов рекорд на овогодинашниот маратон во Њујорк каде финиш линијата ја поминаа рекорден број на тркачи. 

Човекот тргнува во поход на малкуте преостанати места на земјината топка кои не се во целост истражени или пак "освоени" во самостоен поход. Почнува битката на човекот - Луис Руд за самостојно...

Скопје знае за велосипеди. Некои велат дека во 1960-те години секој втор граѓанин имал велосипед. За да се врати тоа време, потребна е наше почесто користење на ова превозно средство. Затоа, во...

Во следните 10 дена, до 11 ноември ќе можете да се регистирате за петтото идание на трката во планинско трчање во околината на Штип - Струмина Треил. 

По одличните резултати и достигнувања во доменот на  брзинските искачувања на високите врвови во Европа, Александар Кирковски заедно со двочлена логистика се во план за организирање на експедиција...

Човекот е неверојатна машина која е способна за многу повеќе од вообичаените напори на секојдневието. Запознајте го Рос Еџли, човекот кој ја заобиколи Велика Британија со пливање.

Кратко 10-минутно парче од Њујорк Тајмс кое ја раскажува приказната за камерманите и целата продукција која беше позади снимањето на филмот „Слободно Соло”, односно денот кога Алекс Хонолд...

Центарот за Едукација на Фудбалската федерација на Македонија, во периодот од 29. до 31. октмоври во „Куќа на фудбалот" и на терените на тренинг центарот "Петар Милошевски" го одржа првиот дел од...