Мотивација

Дека ултрамаратонските настани се далеку повеќе од публицитетот и важноста на најбрзите и елитни тркачи, и не претставуваат само мегдан за бркање на некакво си време и успеси говорат бројните фотографии, видеа и приказни на навидум малите и непознати аматери кои во себе ги освојуваат своите вистински планини. Минатата година ја имавме мама Софи, а оваа го имаме тркачот со број 5635. 

Симона Стојановска е персонален фитнес тренер што работи во Катар и често е на релација Скопје - Доха. Веќе неколку години по ред се појавува на домашните натпреварувања во Фитнес и Боди Билдинг и забележува виден напредок и резултат во нејзината форма. Затоа одлучивме да поразговараме со Симона за нејзините работни рутини, планови и амбиции. 

Првата сезона на документарниот проект HerStory е веќе онлајн и може да се погледнат одлично прикажаните женски портрети на спортистки и авантуристки кои го следат својот сон во полето на планинските спортови.

Во природата на човекот е да оди до крајните граници на природата и сопственото тело. Желбата за повеќе, во смисла на себенадминување, е таа што не тера да одиме побрзо, повисоко, подлабоко.

Минатата недела ТАКТ одржа обука за тренери во рамките на проектот кој се спроведува во општина Крива Паланка ,, Социјална инклузија преку спорт-Спорт за сите''.

Не ветуваме дека ова е последна објава затоа што ситуацијата со Таљат излезе од контрола, но резимево монтирано на раперски бит со мотивациона жица може слободно да ви биде перфектната музика за во теретана. Затоа ова оди во подкатегорија МОТИВАЦИЈА, a може и во иднина да има цела подкатегорија ТАЉАТ. 

Polleo Sport ја започнува кампањата "BREAK YOUR LIMITS". Со оваа иницијатива сакаме да ги мотивираме поединците да ги поместат сопствените граници, без разлика дали се работи за стил на живот, поздрава и квалитетна исхрана, грижа за секојдневните активности или било која активност што ќе ја помести вашата сопствената граница што сами ја поставувате.

Победнички фотографии - тука 

Facebook