Обратните асани ги отстрануваат токсините од вашето тело, го успоруваат процесот на стареење и ве прават поздрави и посреќни. Секако треба доста пракса за постигнување на овие јога позиции, но тие претставуваат есенцијален дел на од јогата.

Извор