Наслов

Промоција на „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска
Локација: 
МКЦ
Држава: 
Македонија
Датум: 
Понеделник, 11 Февруари, 2019 - 20:00

Контакт

Име и презиме: 
Младински Културен Центар

Промоција на книгата „Дневникот на една планинарка" од Калина Велевска.
11 февруари(понеделник) | 20:00 | Бифе МКЦ

Станува збор за избор од текстовите што беа објавувани на порталот „Мис", како своевиден дневник, а во кои Калина ги пренесуваше своите впечатоци од планинарските тури во Македонија, но и во соседните земји.
Калина Велевска (1990), дипломиран правник, вработена во Основното јавно обвинителство, трагично го загуби својот живот, заедно со Александар Миновски, на 10 февруари 2018 година на Кајмакчалан.

Книгата е во издание на „Репро принт", издавачката куќа, која го издава и дневниот весник „Нова Македонија", каде што Велевска еден период соработуваше како новинар-почетник.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
 
15
 
16
 
17
 
18
 
 
20
 
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

На Facebook