Наслов

Изложба - 30 години Марш во чест на Димитар Илиевски Мурато
Локација: 
Магаза - Битола
Држава: 
Македонија
Датум: 
Петок, 10 Мај, 2019 - 19:00

Контакт

Име и презиме: 
Psk Pelister Bitola

30 години (1989 - 2019) од освојувањето на Монт Еверест од страна на нашиот планинар Димитар Илиевски Мурато и 30 години организација на меморијалниот марш во негова чест од страна на Планинарско Спортскиот Клуб "ПЕЛИСТЕР" од Битола.
Изложбата содржи фотографии од организацијата на маршот и искачувањето до врвот Пелистер, како и чествувањето на платото пред планинарскиот дом Копанки.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

На Facebook