Банско 2019 – ФИС Светски куп

Овој викенд на 22 и 23 февруари, планината Пирин и ски центарот Банско ќе бидат домаќини на ФИС Светскиот куп во дисциплините веле-слалом, супер Г и алпско комбинирано – мажи. 

Од сезона 2007/08 Банско беше домаќин на 5 вакви светски настани (3 во женска и 2 во машка конкуренција) во различни дисциплини, како и домаќин на два ФИС Светски купови во сноуборд. 

Извор