Прво успешно скијање на Лотце – Фотогалерија

На 30 септември 2018 година, Хилари Нелсон и Џим Морисон го направија првото успешно скијање на четвртата планина по височина во светот – Лотце 8516 мнв. 

Целата сторија читајте ја на Powder.com 

Фотографии – Ник Калиш и Дач Симпсон / Интервју Дејвид Пејџ.