Пролетно скијање во Австрија

Шладминг е центар на скијањето во Штаерска, Австрија. Во 2013 беше домаќин на светското првенство во алпско скијање. Во негова близина има 8 поголеми ски центри од кои дел од нив се и целосно поврзани меѓусебе.

Фотографија – Киро Тодоровски