Директно од мугрите

На 15 јануари 2015 година Aмериканците Томи Калдвел и Кевин Јоргенсон успеаја да го завршат нивниот 19-дневен подвиг на качување на најтешката big-wall насока во долината Јосемити – „Dawn Wall“ – „Стената од мугрите“. Ова се фантастичните фотографии од текот на качувањето.

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија