Македонија – лулка на спортски туризам

Николас и Бренд се двајца млади момци од Келн, Германија кои што ја работат Vertical-Axis, мала продукција за спортовите кои се поставени на вертикалната оска. Овој април тие беа во посета на Македонија и нејзиниот скриен потенцијал за спортски туризам, поконктетно на прилепските болдери како една од најатрактивните дестинации за овој спорт на Балканот. Дечките беа доволно фини да ни дозволат да ги споделиме овие прекрасни фотографии тука како би се ширел добриот муабет за нашите можности. vertical-axis.de

Фотки: Nicolas Altmaier