Бостон маратон го враќа сјајот

Една година по бомбашкиот напад на бостонскиот маратон во 2013 во кој загинаа три лица а многумина беа повредени спортистите и публиката го враќа сјајот . Изброен беше рекорден број на гледачи, еден милион, што е за двојно повеќе од просечното. Американецот Меб Кефлезиги победи во машка конкуренција, а Рита Јепто од Кенија ја одбрани нејзината ланска титула.