Планинска велосипедска трка ”Трофеј Ѓорче Петров 2013”

Втората Планинска велосипедска трка Трофеј Ѓорче Петров 2013 е од натпреварувачки карактер во елит машка и елит женска, како и хоби класа, а се реализира на ридско планинските предели на планината Жеден.