Најсреќната трка на светот

На The Color Run трката нема победници, официјални мерења или било каков натпреварувачки дух. Наместо тоа, нејзината првична улога е да го прослави здравјето, спортувањето, среќата и индивидуалноста со што 5 километарската рекреативна трка завршува со забавна „тепачка“ со бои.