Прв меѓународен Бланик куп Куманово

Датум на почеток:

09.07.2019

Време на почеток:

08:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

Почитувани воздухопловци и љубители на воздухопловство.Со голема чест и задоволство Аеро Клуб Куманово ве поканува на Прв меѓународен Бланик куп во прецизно слетување со едрилица.

07.09.2019(Сабота)

Распоред на одвивање на натпреварот:
09:30- Пристигнување на натпреварувачите
09:30-10:00- Пријава на натпреварувачи,разгледување на документација (едриличарска дозвола, лекарско, котизација )
10:00-10:30- Отварање на натпреварот
10:30-11:00- Брифинг и ждрепка за распоред на такмичари
11:00-14:00- Натпревар
14:00-14:30- Пауза
14:30-17:00- Продолжување на натпреварот
19:00-19:30- Прогласување на победници на Бланик куп и негово затварање.
19:30- Започнува свечена вечера и дружење

08.09.2019(Недела) Резервен ден за Бланик куп
Во случај на неповолни временски услови организаторот го задржува правото на измена на наведените временски рамки.

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија