European Athletics Team Championships Third League

Датум на почеток:

08.10.2019

Време на почеток:

13:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

MK?? | Од 10 до 11 август Атлетската Федерација на Македонија ќе биде домаќин на Европското Екипно Првенство – 3та лига.
На ова првенство ќе земат учество 13 земји:
Атлетска Асоцијација на Мали Земји од Европа, Албанија, Андора, Азербејџан, Ерменија, Босна и Херцеговина, Исланд, Косово, Молдавија, Црна Гора, Србија и Македонија како домаќин.

На двоневната програма ќе бидат застапени сите атлетски дисциплини, а влезот на Националната Арена “Тодор Проевски” ќе биде слободен.

Повеќе информации за првенството и деталната сатница по дисциплини може да ја најдете на www.skopje2019.com

EN?? | Skopje will be the host for the next European Athletics Team Championships Third League on 10-11 August 2019.

The Member Federations who will be vying for three promotion places are: AASSE (the Athletics Associations of the Small States of Europe – Gibraltar, San Marino, Monaco and Liechtenstein), Albania, Andorra, Armenia, Azerbaijan, Bosnia and Herzegovina, hosts North Macedonia, Iceland, Kosovo, Moldova, Montenegro and Serbia.

The venue will be Skopje’s National Arena “Tose Proeski” and the entry for spectators is free of charge.

You can find all the details and more informations on www.skopje2019.com

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија