Искачување до Водопадот На Турчевска Река

Датум на почеток:

23.02.2020

Време на почеток:

07:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

Искачување по дел од манастирска патека 3од љубанци кон бродец каде се наоѓа водопадот на турчевска река каде уште при движење по патеката ја прескокнуваме и турчевска река.
Патеката е средно тешка и долга 10км во целост,патеката е идеална за движење на почетници планинари и сите љубители за движење во планина.
Од опрема ви е потребно: разгазени гојзерици или повисоки патики над зглобовите за заштита при движење,неколку маици за пресоблекување,шушкавец или кабаница за заштита од ветер и дожд,капа и наочари за заштита од сонце,челна ламба,исхрана од ранец по свој избор,вода најмалку 1литар иако по патеката има неколку питки извори, секојдоаѓа на своја одговорност,по патеката ќе се движиме според темпото на најспориот учесник на турата,кој сака може да се движи со свое темпо доколку ја знае патеката,

Стартот на турата е во 10,00 од плоштадот во љубанци,до љубанци може да стигнете со сопствен превоз или со автобусот број 47кој тргнува од транспортен центар во 9,,30,автобус за враќање има во 16,30 и во 18,05,кој ќе дојде со сопствен превоз може да паркира во близина на рибниот ресторан квин и за тие што доаѓаат со коли турата ќе почне во 10,00 кај мостот пред рибниот ресторан квин,

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија