ETU Triathlon European Junior Cup Ohrid 2019

Датум на почеток:

07.06.2019

Време на почеток:

08:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

МАКЕДОНСКАТА ТРИАТЛОН ФЕДЕРАЦИЈА со гордост ве поканува на ЕТУ Триатлон Јуниорски куп, Охрид 2019.

Втора година по ред, македонскиот бисер, градот Охрид ќе биде домаќин на голем триатлон настан.
Градот Охрид и Охриското езеро како културно и природно наследство на УНЕСКО, лоцирани на 695 метри надморска височина, ќе понудат кристално чиста вода за пливање, природни убавини покрај кои ќе се вози велосипед и традиционалното гостопримство и пријателство на нашата нација како помош во делот на трчањето. Во склоп на јуниорскиот куп ќе се одржи и отворено национално триатлон првенство.

Уживајте во нашата трка, предизвикајте се себеси
и БИДЕТЕ СВОЈ ХЕРОЈ!

Котизација за ЕТУ Триатлон Јуниорски куп:
-Јуниори жени и мажи (одбрани и пријавени од страна на националните федерации) 60 евра

Котизација за Отворено национално триатлон првенство:
-Сениори 20 евра
-Рекреативци 20 евра
-Кадети 15 евра
-Деца 10 евра

Повеќе информации околу начинот на пријавување ќе следуваат наскоро.

——————————————————————————————-

MACEDONIAN TRIATHLON FEDERATION
would like to welcome you to the ETU Triathlon Junior European Cup, Ohrid 2019
Second year in a row, the Macedonian pearl, city of Ohrid is going to host a big Triathlon event.
City of Ohrid & Lake Ohrid is Cultural & Natural heritage of UNESCO, located on 695m above sea level, offering fresh clean waters for the swim section, all its natural beauty for the bike section and hospitality of our nation & friendship for the run section.

Enjoy in our race and challenge yourself – Be Your One Hero!

Entry fee for ETU Triathlon Junior European cup:
-Junior men & women (selected and registered by national federations) 60EURO

Entry fee for National Open Triathlon Championships:
-Elite 20 EURO
-Age groupers 20 EURO
-Youth 15 EURO
-Kids 10 EURO

More info on registration to follow soon.

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија