Kinesio Medical Tape Application on Muscular-Skeletal system diseases

Датум на почеток:

23.02.2020

Време на почеток:

08:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

Kinesio Medical Tape Application on Muscular -Skeletal system diseases

Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со компанијата ФИЛА-ФАРМ од Скопје организира Кинезио-семинар и работилица на 21.април 2019 година во 10 часот во Жан Митрев Клиник Скопје,гостин на семинарот ќе биде Др.Кензо Касе иноваторот на кинезиотејпингот техника .

Семинарот е намененет за сите здравствени и спортски работници кои се во директен контакт со пациенти или спортисти (физиотерапевти,медицински сестри,физијатри,ортопеди, фитнес тренери,физкултурни работници) .

Програмата започнува во 10 часот ќе има една резентација на Др.Касе за техниката и ефекивноста од истата а во вториот дел присутните ќе можат да учествуваат во “hands on” работилница на која ќе се запознаат и со основните начела на кинезиотејпингот од страна на Касе.

Регистрација за учество ќе трае до 15 Април и може да се направи на следниот е-маил president@mfz.mk или на 070772122 .

Котизацијата за учество е 1200 денари.

Котизацијата треба да биде уплатена на следната жиро сметка 210072165990137 во НЛБ ТУТУНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ ,најдоцна до 15 април 2019 година .

Со платена котизација добивате гратис оригинална кинезио лента, промо материјал и коктел.

Oфицијален јазик на настанот е Англискиот јазик .

Автор

Дејан

Скопје

Македонија