Промоција на „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска

Датум на почеток:

02.11.2019

Време на почеток:

19:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

Промоција на книгата „Дневникот на една планинарка” од Калина Велевска.
11 февруари(понеделник) | 20:00 | Бифе МКЦ

Станува збор за избор од текстовите што беа објавувани на порталот „Мис”, како своевиден дневник, а во кои Калина ги пренесуваше своите впечатоци од планинарските тури во Македонија, но и во соседните земји.
Калина Велевска (1990), дипломиран правник, вработена во Основното јавно обвинителство, трагично го загуби својот живот, заедно со Александар Миновски, на 10 февруари 2018 година на Кајмакчалан.

Книгата е во издание на „Репро принт”, издавачката куќа, која го издава и дневниот весник „Нова Македонија”, каде што Велевска еден период соработуваше како новинар-почетник.

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија