Mariovo Off-Road Experience 2019

Датум на почеток:

05.10.2019

Време на почеток:

15:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

Другари Мариовољупци, осма година по ред ве каниме на дружба во прекрасното Мариово да уживаме во неговата убавина и дивина и да спортуваме.
Оваа година одиме во село Зовиќ кај домаќинот Митко и Етно куќа ,,Кај мостот”.
Ќе имаме уште еден прекрасен опуштен викенд со бањање под мостот на Градешка река.

Програма на фестивалот
MARIOVO OFF-ROAD EXPERIENCE
10-12 мај 2019

петок 10 мај
17 часот: пристигнување на гостите и поставување на кампот во село Зовиќ
факултетивна посета на селата Градешница и Старавина
посета на црквата Свети Атанасиј и мостот на Градешка река

сабота 11 мај
10 часот: почеток на двете велосипедски тури
15 часот: ручек за сите гости во кампот
16 часот: релаксација под мостот

недела 12 мај
9 часот: почеток на пешачка тура до Чебренскиот манастир и Црна Река
10 часот: почеток на планинското трчање
17 часот: крај на фестивалот

Оваа година фестивалот ќе се одржи во село Зовиќ, во битолскиот дел на Мариово

И за оваа година се планирани две рути.
Подолгата рута е таа што се вози секоја година, но овој пат СТАРТОТ Е ВО ЗОВИЌ – https://www.bikemap.net/en/r/4838187/?fbclid=IwAR0NtOrivbMR8Xd5_qhJ08t4WVeMVwrXL344l3Ovn_P2kRy8QfO9cU8tP5A

Пократката тура почнува во Зовиќ и ги посетува селата Старавина и Градешница и манастирот Свети Атанасиј.
Оваа рута нуди можност за посета и на селата Будимирци Груништа, но со претходна консултација со водичите на турата. – https://www.bikemap.net/en/r/4838196/?fbclid=IwAR2rKn2D-hNIgftfa0uBXPOrWPP6cSLnIxgzjv2z4BXS187oqTDle2U8gnI

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија