Доломити и ГросГлокнер

Датум на почеток:

23.02.2020

Време на почеток:

05:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

Виа ферата во срцето на Доломитите. Мал тренинг пред големото искачување во Австрија.
Се искачуваат по ферата. Tofana d Rozes 3244m , Punta penia – Marmolada 3343m, TrеCime (Италија) и GrossGlokner 3978m (Австрија)

Краток опис на програмата:
– Тргнување од Скопје
– 5 вечери поминати во камп во градот, Cortina ‘d Amprezzo,
– Трансвер до Австрија – 2 вечери поминати под врвот Грос Глокнер.
– Трансвер до Скопје
– 1 резерва ден.

Цена: 400 евра (Доколку поскапат цените во домовите за 2019год, ќе бидете навремено известени)
Во цената спаѓа.
– 5 вечери во камп во Кортина,
– 2 вечери во дом на ГросГлокнер,
– жичара на Мармелада,
– Влез во националиот парк ТриЧиме,
– Трансвер до сите дестинации од Скопје и назад.

Плаќање на жиро сметка на Друштвото
Гардианс оф нејчер- Ај лав хајкинг
200003122673462
Стопанска Банка – Скопје

За учество во акцијава, треба да бидете најмалку на две од зимските тури на друштвото.
Со уплата од неповратни 50% од сумата, станувате дел од целиот настан.

Број на места : 7 (седум) – мин 5 за да се одржи акцијава
ВОДИЧ НА АКЦИЈАТА: Дејан Доневски
контакт тел 071/ 212 808
меил: dejan@hiking.mk
Oпрема / целосна програма / подготовки по уплатата на 50% од сумата.

Патничко осигурување секој си вади сам. Доколку не сте член на планинарско друштво цената е за 30% поскапа.

НАПОМЕНА:
Секој учесник е должен да ги почитува правилата и насоките на организаторот и водичите. Во спротивно сам е одговорен за несаканите последици. Наведените планинарски акции се организирани и движењето ќе се одвива во група предводена од организаторот и водичите. Секој учесник може да биде исклучен од групата поради недолично однесување.

Организаторот и водичите го задржуваат правото за измени на термините и редоследот на наведените планинарски акции, во зависност од временските услови и останати технички препреки.

Автор

Aleksandar Kirkovski

Скопје

Македонија