3 X 3 и Мини баскет

Датум на почеток:

23.02.2020

Време на почеток:

09:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

Специјална олимпијада Македонија Ве кани на турнир во кошарка, 3 х 3 и Мини басакет за лица со нетипичен развој.

Турнирот се организира по повод Европска кошаркарска недела која веќе по 15ти пат се одржува низ 35 земји во Европа.

Специјална Олимпијада Македонија е посветена на потикнување, развој и зајакнување на лицата со посебни потреби преку спорт и спортски активности за да станат продуктивни и почитувани членови на општеството. Преку својата програма промовира иницијативи во здравствената и јавната сфера како и социјална инклузија на лицата со посебни потреби.

Пријавените екипи, интензивно тренираат, Ве покануваме заеднички да навиваме, да ги бодриме баскетџиите и да се забавуваме. Ве очекуваме!

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија