Проклетије – Црна Гора

Датум на почеток:

10.11.2018

Време на почеток:

04:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

Guardians of Nature- I love hiking group Macedonia организира.
3 дена на Проклетије. Планински масив сместен на тромеѓето помеѓу Косово, Албанија и Црна гора.
Се искачуваат следните врвови. Очњак 2185м, Каранфили- Љуљашевица 2140м и Северн врв 2260, Маја језерце 2694м.

ПРОГРАМА

11.окт. 2018 (Четврток неработен ден)
– Тргнување од Скопје 6:00 часот.
– Пристигнување во Гусиње. Сместување околу 12 часот

12.oкт.2018 (Петок – работен ден)
– Станување 06:00 часот / 07:00 тргнување кон Каранфили
– Каранфили Северн врв, Љуљашевица и Очњак. Целосно пешачење 8 часа.
– Висинска разлика 1300 мери
– Должина 8,5 км (цел ден)

13.окт.2018 (Сабота)
– Станување 03:00 – 04:00 поаѓање кон колибата Застан
– Се искачува Маја језерце 2694м
– Пешачење од 29 км . Целосоно пешачење 15/16 часа
– Висинска разлика 1600 метри

14.окт.2018 (Недела)
– По договор. Посета на Алипашини извори, Сино езеро, Савино Око, Пеќ (обавезно), Призрен (Џамијата и калето)

ПЛАН Б.
Доколку временските услови се лоши ќе ги искачуваме врвовите Попадија 2057 мнв, Талијанка 2056 мнв, Волушница 1876 мнв

**Максимум учесници 20 или 8 учесници.
**Цена за 3 дена сместување, превоз и водење. 70 евра

УПЛАТА НА Ж-Сметка
Примач : гуардианс оф нејчер – ај лав хајкинг груп маседониа
Банка : Стопанска банка – Скопје
С-ка бр: 200003122673462

***Уплата можете да извршите САМО со предходна консултација на телефоните горе.

ВОДИЧ НА АКЦИЈАТА: Дејан Доневски
контакт тел 071-212 808
меил dejan@hiking,mk

ОПРЕМА
– Дерези, Појас, Карабинер, Гуртна, ( Опремата ја дава друштвото )
– Кацига – секој сам си се снабдува
ТЕЖИНА.
– Супер тешка тура.

Повеќе информации на состаноците на друштвото.

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија