Основи на планинарењето

Датум на почеток:

27.02.2020

Време на почеток:

18:00

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

ПОЧИТУВАНИ

Сакаме да ве известиме и поканиме на настан организиран од ПК Македон од Скопје со наслов Основи на планинарењето

Кратка, но исклучително корисна и важна презентација посебно за оние кои ги прават првите чекори на планината, но и настан кој е одлична можност и поискусните да повторат и да се потсетат на многу важни инормации за движењето во планина со посебен акцент на зимскиот период.

Настанот е од отворен карактер и можат да присуствуваат сите поединци, љубители на природата и планината, членови на планинарски друштва, почетници и ентузијасти.

Во презентацијата збор ќе земат:

  • Љупчо Дебарлиев – член на комисијата за планинарски водичи при ФПСМ, планинарски водич при ФПСМ и член на ПК Македон (опасности при движење во планина, спасување, намалување на ризикот од незгода)
  • Тони Димитров член на ПК Македон – основи за планинарење, основна потребна опрема
  • Гордан Зотовски член на ПК Македон – технички карактеристики на потребната опрема, карктеристики, помош при нејзиниот избор

за Повеќе информации слободно контактирајте не

Автор

Mladena Petrova

Виница

Македонија