Krali Marko Trails

Датум на почеток:

10.12.2014

Време на почеток:

04:30

Локација:

НАСТАНОТ ЗАВРШИ

Време до почеток

00
Недели
00
Ден
00
Час
00
Минути

Инфо

„По Стапките на Крали Марко“ или Krali Marko Trails (KMT) е настан кој го слави и промовира планинското трчање, а особено планинското трчање на поголеми дистанци. Се одржува во околината на градот Прилеп, на падините на Бабуна и Златоврв.

Има две трки :

• 60 km со 2800 m вкупна висинска разлика

• 16 km со 750 m вкупна висинска разлика

 

Автор

Дејан

Скопје

Македонија