Title

RËNDËSIA E VRAPIMEVE TË SHPEJTA PËR NJË SPORTIST

Derisa kohët e fundit gjithçka është kthyer tek stërvitjet me intensitet të lartë, kjo është një arsye e mirë pse një sprint i thjeshtë nuk duhet të lihet asnjëherë anash.

Studimi i cili trajton këtë temë (efektet e trajnimit me një intensitet shumë të lartë tek shënuesit metabolikë) i bërë gjatë këtij viti, tregon se një sprint i zgjatur (30 sekonda - e cila është në kuadër të qëndrueshmërisë sprinterike) mund të rrisë ndjeshmërinë e insulinës së qelizave dhe të rrit oksidimin e yndyrërave.

Studimi i bërë mbi një grup të vogël, rezultatet e dhjetë njerëzve me mbipeshë të arritura gjatë një sprinti pak më të gjatë dhe një sesioni stërvitjeve me intervale sprint u krahasuan, dmth. 4 përsëritje prej 30 sekondash sprint me 4,5 minuta pushim ndërmjet.
Rezultatet treguan se oksidimi i yndyrërave u rrit me 68% në SIT dhe 38% në ES.

Në mënyrë të qartë, stërvitja me intervale të shpejta mund të jap më shumë përfitime nga një sprint i vetëm që është më i gjatë, por ndonjëherë nëse ju keni kohë, edhe ai sprint i gjatë nuk do të ju bën keq.

12 September 2017

Author Info

Last Members

Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia
Macedonia

On Facebook