General

Nëse gjatë pushimit verorë pranë detit dëshironi të bëni një vrapim të lehtë nëpër plazhë, duhet ta keni me dije se rëra është një shtresë shumë ndryshe nga shtresat tjera për vrapim, prandaj përshtatuni me të!

Trupi dhe mendja juaj e njohin lodhjen "e ëmbël" të stërvitjes së rregullt me çka në mënyrë autonome dhe të relaksuar vendosen në një letargji të këndshme të natës. A e keni menduar stërvitjen si një ilaç për pagjumësinë?!

Në aspektin e gjenetikës, monitorimi i rregullt dhe afatgjatë të një orari të ushtrimeve bën ndryshime thelbësore në këtë nivel me çka qelizat tona dhe trupi plotësisht rifreskohen dhe ripërtrihen.

Dëshira për ta kuptuar nëse është në rregull të ushtroni derisa ju keni një lloj të ftohjes! Jeni mërzitur, keni dëshirë shumë për të ushtruar, mirëpo hunda juaj është blokuar apo keni dhimbje të fytit...

Dhe si do të tingëllojë nëse i praktikoni të dyja? Nuk do të ju dëmtojë me siguri!

Koha e ftohtë do kalojë gjithësesi dhe do të ketë diell që do të na ngrohë, me çka gjithashtu do të krijohen kushte të përsosura për të shkuar me biçikletë në punë ose fakultet...

Aktivitetet e rregullta fizike dhe sportive, jo vetëm që ju përgatitin fizikisht por të jeni të sigurt që do shpërbleheni edhe me shëndet psikologjik.

Rikuperimi aktiv lidhet me çdo lloj aktiviteti fizik të bërë me intensitet të ulët, por është i ndryshëm nga aktiviteti juaj normal. Shumë prej jush mund të përfshijnë një apo dy ditë pushimi, por pjesa më e madhe e njerëzve preferojnë që t'i pushojnë muskujt e tyre duke bërë një aktivitet, që punon muskuj krejt të ndryshëm në krahasim me ato që i përdorë zakonisht.

Hap pas hapi, që nga konsumimi i proteina, e deri te ushtrimet e trupit tuaj në palestrën apo në gym, e spjeguar detajisht në videon e më poshtme.

Pavarësisht të gjitha hulumtimeve, kjo temë mbetet e mbështjellur mes orëve, midis gjumit dhe të zgjuarit nga gjumi, kohës së ushqimit dhe kohës së lirë. Gjithmonë ngjall interes në mesin e atyre që shpesh kanë stërvitje në axhendën e tyre të përditshme.

Çdo opsion i njërës nga këto zgjedhje është i keq për shëndetin tuaj (të mos flasim në qoftë se të dyja janë të kombinuara), por ja këtu, të vëna në një matës, cila prej tyre është më e keqe?

Facebook