Fitness

Vrapimi është ilaçi më i fortë për një memorie të mirë, thonë hulumtuesit të cilët bënë një studim reth kësaj teme kohëve të fundit.

Ju dëshironi për ta arritur dhe për ta mbajtur formën fantastike që e keni në sportin që ju e praktikoni, kushtojuni vëmendje seancave tuaja të stërvitjes. Joserioziteti nuk çon askund, dhe madje mund ta dobësojë nivelin aktual të përgatitjes.

Një program, për trajnim force apo peshe, i mirë-strukturuar do ta përmiresonte forcën e një atleti të ri, do të zvogëlonte rrezikun ndaj dëmtimeve sportive si dhe do të përmiresonte performancën e tij sportive.

Me kërkesë të madhe nga sportistët profesionistë, ata po pyesin se a ka mundësi apo a ka ushtrim që mund ta rikuperojë organizmin nga stërvitjet e lodhshme?

Shkaku i vetëm që ta keni këtë listë të gjatë të ushtrimeve me peshën tuaj trupore është se këto ushtrime mund ti bëni kudo qoftë dhe kur të doni.

Kjo stërvitje është një mënyrë e madhe për të përmirësuar lëvizshmërinë, forcën dhe qëndrueshmërinë. Kjo seancë trajnimi është një përzierje e 6 deri në 10 ushtrime që duhet kryer njëri pas tjetrit dhe çdo ushtrim duhet të kryej një numër të caktuar të përsëritjeve ose një kohë të caktuar.

Kurrë mos harroni se panvarësisht kohës që zgjidhni gjatë ditës për ta kryer aktivitetin tuaj të përditshëm fizik nuk do të bëni gabim.

Nëse ju po ushtroni tani më për një periudhë më të gjatë dhe kohët e fundit ju jeni goditur me një "murrë" nga i cili nuk po mundeni të përparoni më tej në drejtim të asaj që ju doni dhe po prisni ta arrini, bëni disa ndryshime që do jenë mjaft efektive në ushtrime, dhe do të ju rikthejnë në rrugën e duhur.

Le të themi se ju jeni duke u përgatitur për të vrapuar maratonën e parë ose dëshironi për ta përmirësuar kohën tuaj më të mirë. Supozojmë se gjithë kohën tuaj të lirë e keni dedikuar për këtë qëllim. Jeni mjaftë të diciplinuar dhe të fokusuar por ndonjëherë ju ndjeheni sikur dikush po ju tërheq mbrapa. Nëse është kështu, atëherë a keni dëgjuar për mbingarkesën nga stërvitja?

Çdo sportist që i përqëndrohet një sporti me shumë gjasa zhvillon edhe aspekte të ndonjë sporti tjetër. Jo balansimi, ose dobësitë në disa pjesë të trupit shpesh i sjell edhe lëndimet. Zgjidhja: Stërvite çdo pjesë të trupit!

Ljupche Luke Trencevski has lived and worked in Hollywood for more than 10 years he is a VIP personal coach and a business consultant in the field of fitness industry. On November 21 in Palm Springs, California Trencevski will performon Ferrigno Legacy, a competition which every year is organized by  Lou Ferrigno.

Facebook