таг / Stërvitje

Nëse nuk jeni person që vrapon, që vozitë biçikletën ose shkuarrja në një palestër është një problem për ju, mos harroni, ecja është gjithashtu një mundësi e mirë për të zvogëluar peshën tuaj.

Ndoshta në një stol para ndërtesës, të mbyllyr në shtëpi para kompjuterit ose duke ndejtur në smartfon... Kush do të sundojë botën dhe çka thonë faktet nuk është aspak tema e këtij postimi. Por nëse e lexojnë prindërit këtë, duhet ta dini , nuk ka investim më të mirë në fëmijët tuaj sesa të merren me ndonjë sport. Regjistroni ata diku ku mund të kërcejnë, vrapojnë, të garojnë, të humbin dhe të fitojë një ndeshje, të rriten me shprehjen e duhur psikologjike dhe fizike, me besim dhe këmbëngulje për tu përballur me të gjitha sfidat në jetë, dhe për të ndërtuar zakone që vazhdimisht do tua ndriçojnë jetën.

Trupi dhe mendja juaj e njohin lodhjen "e ëmbël" të stërvitjes së rregullt me çka në mënyrë autonome dhe të relaksuar vendosen në një letargji të këndshme të natës. A e keni menduar stërvitjen si një ilaç për pagjumësinë?!

Dëshira për ta kuptuar nëse është në rregull të ushtroni derisa ju keni një lloj të ftohjes! Jeni mërzitur, keni dëshirë shumë për të ushtruar, mirëpo hunda juaj është blokuar apo keni dhimbje të fytit...

Kurrë mos harroni se panvarësisht kohës që zgjidhni gjatë ditës për ta kryer aktivitetin tuaj të përditshëm fizik nuk do të bëni gabim.

Pavarësisht të gjitha hulumtimeve, kjo temë mbetet e mbështjellur mes orëve, midis gjumit dhe të zgjuarit nga gjumi, kohës së ushqimit dhe kohës së lirë. Gjithmonë ngjall interes në mesin e atyre që shpesh kanë stërvitje në axhendën e tyre të përditshme.

Nëse gjatë pushimit verorë pranë detit dëshironi të bëni një vrapim të lehtë nëpër plazhë, duhet ta keni me dije se rëra është një shtresë shumë ndryshe nga shtresat tjera për vrapim, prandaj përshtatuni me të!

Rikuperimi aktiv lidhet me çdo lloj aktiviteti fizik të bërë me intensitet të ulët, por është i ndryshëm nga aktiviteti juaj normal. Shumë prej jush mund të përfshijnë një apo dy ditë pushimi, por pjesa më e madhe e njerëzve preferojnë që t'i pushojnë muskujt e tyre duke bërë një aktivitet, që punon muskuj krejt të ndryshëm në krahasim me ato që i përdorë zakonisht.

Ju dëshironi për ta arritur dhe për ta mbajtur formën fantastike që e keni në sportin që ju e praktikoni, kushtojuni vëmendje seancave tuaja të stërvitjes. Joserioziteti nuk çon askund, dhe madje mund ta dobësojë nivelin aktual të përgatitjes.

Dhe si do të tingëllojë nëse i praktikoni të dyja? Nuk do të ju dëmtojë me siguri!

HIQ MOS U MENDO DY HERË! 8 ushtrime bazike me peshën tuaj trupore, 3 seria me nga 12-15 përsëritje. Thjesht filloni të stërviteni, edhe ashtu me orë të tëra po qëndroni para ekraneve televizive dhe kompjuterike.

FB Препораки