таг / SPORT

Ne ju inkurajojmë që gjatë fundjavave në maksimum ti shfrytëzoni për të dalur nga shtëpitë tuaja, të shkoni në një mal, të shkoni në skijim, të bëni një udhëtim në natyrë, thjesht të relaksoheni sa më shumë. Sidoqoftë, pagjumësia me të cilën përballet një pjesë e madhe e popullsisë së re aktive dhe ambicioze mund të lërë pasoja të gjata shëndetësore. Sipas hulumtimeve të fundit, gjumi mund të kompensohet ...

Personave të cilët vuajnë nga tipa të ndryshëm demencisë u mungon bash kjo vitaminë.

Në aspektin e gjenetikës, monitorimi i rregullt dhe afatgjatë të një orari të ushtrimeve bën ndryshime thelbësore në këtë nivel me çka qelizat tona dhe trupi plotësisht rifreskohen dhe ripërtrihen.

Rikuperimi aktiv lidhet me çdo lloj aktiviteti fizik të bërë me intensitet të ulët, por është i ndryshëm nga aktiviteti juaj normal. Shumë prej jush mund të përfshijnë një apo dy ditë pushimi, por pjesa më e madhe e njerëzve preferojnë që t'i pushojnë muskujt e tyre duke bërë një aktivitet, që punon muskuj krejt të ndryshëm në krahasim me ato që i përdorë zakonisht.

Dëshira për ta kuptuar nëse është në rregull të ushtroni derisa ju keni një lloj të ftohjes! Jeni mërzitur, keni dëshirë shumë për të ushtruar, mirëpo hunda juaj është blokuar apo keni dhimbje të fytit...

Ju dëshironi për ta arritur dhe për ta mbajtur formën fantastike që e keni në sportin që ju e praktikoni, kushtojuni vëmendje seancave tuaja të stërvitjes. Joserioziteti nuk çon askund, dhe madje mund ta dobësojë nivelin aktual të përgatitjes.

Aktivitetet e rregullta fizike dhe sportive, jo vetëm që ju përgatitin fizikisht por të jeni të sigurt që do shpërbleheni edhe me shëndet psikologjik.

8 gota ujë të rekomanduara në ditë që duhet ti konsumojmë janë vetëm një kornizë e zbehtë që duhet të na udhëheqë se sa duhet të konsumojmë ujë dhe ndoshta duhet edhe të tejkalohet ky rekomandim. Nëse e gjeni veten në ndonjërën prej këtyre simptomave, është e mundur që sasia e lëngjeve që konsumoni në ditë nuk është e mjaftueshme për ju...

Vitamina B6 është e njohur për shumë njerëz si një vitaminë anti-stres që qetëson trupin dhe nervat. Ky mendim është disi i saktë, por ka disa parime themelore se si dhe si të konsumoni këtë vitaminë të rëndësishëm.

Mungesa e magnezit është më e zakonshme se sa ne mendojmë. Këto janë disa shenja që e tregojnë këtë problem...

Hap pas hapi, që nga konsumimi i proteina, e deri te ushtrimet e trupit tuaj në palestrën apo në gym, e spjeguar detajisht në videon e më poshtme.

FB Препораки