таг / JETE E SHENDETSHME

Personave të cilët vuajnë nga tipa të ndryshëm demencisë u mungon bash kjo vitaminë.

Aktivitetet e rregullta fizike dhe sportive, jo vetëm që ju përgatitin fizikisht por të jeni të sigurt që do shpërbleheni edhe me shëndet psikologjik.

Nuk ka nevojë të kërkoni shumë në Google, apo ta pyetni ndonjë kuzhinier me përvojë, e tëra që duhet të bëni është të uleni pranë gjyshit apo gjyshes tuaj dhe ta pyetni për qumshtin me mjaltë.

Që të kuptohemi, të dy aktivitetet kanë një efekt pozitiv në shëndetin tuaj, vetëm se kur flasim për hargjimin e energjisë del se ecja sjell më shumë përfitime shëndetësore se sa vrapimi.

Për shkak se të fleturit mbi tastierë ose lodhja në një takim të rëndësishëm pune mund ta nervozojë shefin tuaj, kurse gota e kafesë shpesh nuk na ndihmon shumë, ndryshoni pak taktikat dhe kafshoni diçka që do të ju fuqizojë dhe që është e shëndetshme.

Nëse mjalti është i përbërë kimikisht nga mono dhe disakaride ose nga të njëjtat molekula si sheqeri i bardhë, atëherë pse ai të jetë më i shëndetshëm se sheqeri i rafinuar? Kjo është pikërisht ajo që thonë shkencëtarët, ai ka të njëjtin efekte të dëmshme nëse e teproni me konsumin e tij.

Përveç centimetrave të tepërta në bel dhe mbipeshës, pijet e gazuara, ose më mirë, sheqernat që përmbajnë këto pije, janë të lidhura me sëmundjet e veshkëve.

Mungesa e magnezit është më e zakonshme se sa ne mendojmë. Këto janë disa shenja që e tregojnë këtë problem...

Djersitja me gjumin na bëjnë të ndjehemi më të qetë për gjërat e yndyrshme, kështu që në mënyrë indirekte na bën më të trashë.

Kur është fjala për fruta, atëherë çdo gjë është më ndryshe, zgjidhni cilësinë, dhe jo sasinë. Tek artikulli më poshtë lexoni se pse disa frutë janë më të shëndetshme se të tjerat.

Ne po flasim për ecje normale në këmbë, kështu që 5min / në orë nuk do të ju dërgojë të ecni shumë larg, por së paku do të ju largojë për pesë minuta nga ajo karrige e mallkuar që ju shkatrron boshtin kurrizorë, ndoshta atëherë do të kuptoni se ajo ju dërgon diku larg.

FB Препораки