Сè е подготвено за четвртата АлШар авантура

По четврти пат, Кожув планина е подготвена на сите авантуристи, вљубеници во велосипедизмот, планинарството и природата во целост да им ги открие сите свои древни тајни и убавини. Со нов датум, 5-7ми јули, нови...

Заврши петтиот ТРОФЕЈ ОХРИД ТОП ТИМ 2019

Охриѓани со три генерации на победничкиот пиедестал

Уште еден одличен фудбалски турнир е зад нас. Охриѓани одиграа фантастично на традиционалниот фудбалскиот турнир ТРОФЕЈ ОХРИД ТОП ТИМ 2019 што по петти пат се одржува на СРЦ Билјанини извори во Охрид...

Ново раководство на АФМ предводено од Александра Војнеска Зикова

Минатиот петок се одржа вонредното Собрание на Атлетската Федерација на Македонија (АФМ), на кое се изгласа нов претседател и нов Извршен Одбор. По изгласаната недоверба на претходното раководство, предводено од Крсто Серафимовски, за нов...

3П-ЧЕ 2019: П КАКО ПРОМЕНИ КОН ПОДОБРУВАЊЕ

Повторно изминати доживувања по трансверзалата од Пелагонија преку Порече до Патишка река

После четири изминати години од првото поминување на нашата зацртана трансверзала 3П-ЧЕ, која со минување пеш преку планините и долините ги поврзува трите котлински области чии...

Промовирана професијата Интернационален водич во планина

Вчера на 19.06.2019 во Скопје, од страна на Македонска асоцијација на интернационални водичи во планина беше одржана свеченост на која беше промовирана професијата „Меѓународен водич во планина” по стандардот на УИМЛА - Унија на...

Мијачка трансверзала – четиридневна планинска авантура во западните краишта

Минатата недела во времетраење од четири денови, младите планинари Коста Тасески и Марко Филиповски ја минаа нивната интересна планинарска замисла - првата т.н. Мијачка Планинска Трансверзала.