Мусала 14 јули 2019

Летните каприци на времето продолжуваат, известуваат од бугарската телевизија Карлово. Додека ден претходно температурите биле околу 30-тиот степен, само 24 часа подоцна, двајца планинари на врвот направиле снешко. Го крстиле Јули. 

Свечено отворен Центарот за спасување на планина при Црвен крст Охрид

На 10 јули во Охрид беше направено свеченото отворање на првиот оперативен и тренинг центар на Планинската Спасителна Служба при Црвен крст за интервенции на планина и непристапни терени, кој ќе делува трансгранично. Лоциран...

Кремите за сончање штитат или штетат?

Препаратите за сончање ги користиме сите, а некои од нас во големи количини. Колку не штитат и дали се штетни по нашето здравје? Еве што вели нова научна студија која го обработува токму ова...

Македонецот Димовски на врвот на КОК [King of Kings]

Македонскиот Кик Боксер Александар Димовски - Димса, по долги и тешки подготовки се искачи на врвот на светската организација КОК во четворократниот турнир во тешка катерија од Светската серија на КОК...

Заврши петтиот ТРОФЕЈ ОХРИД ТОП ТИМ 2019

Охриѓани со три генерации на победничкиот пиедестал

Уште еден одличен фудбалски турнир е зад нас. Охриѓани одиграа фантастично на традиционалниот фудбалскиот турнир ТРОФЕЈ ОХРИД ТОП ТИМ 2019 што по петти пат се одржува на СРЦ Билјанини извори во Охрид...