Која е Фиона, девојката што од „нигде-никаде” победи на Трансконтиненталната трка

Пред два дена во Брест, Франција после изминати околу 4000 километри како дел од ултра-трка во велосипедизам која минуваше низ цела Европа, прва на целта пристигна Фиона Колбингер, млада девојка до Дрезден на која...

Сања Најдовски втора на „Осогово Ран”

Нашата натпреварувачка во планинско трчање Сања Николовска Најдовски овој викенд заврши на втората позиција во женска категорија на трката од Ќустендил до врвот Руен. 

Тасевски и Ристоска не учествуваат на Кросфит Игрите во САД заради неиздадена виза

Иако нашите најдобри претставници во Кросфит имаа беа поканети и требаше да настапат на овогодинешните Кросфит Игри во САД, сепак проблемите со добивањето на визата ги оневозможи тие да го остварат својот сон. 

Нови рекорди во машка и женска конкуренција на ултрамаратонот Бедвотер

Овие денови на еден од најтешките ултрамаратони во светот - Бедвотер во САД, се поставени два нови рекорди за минување на 217-километарската патека која движи низ неверојатно сурови делови на Долината на смртта. Читајте...